haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Wat doet een makelaar Arnhem voor je? 

2 min gelezen
Wat doet een makelaar Arnhem voor je? 

Bij de aankoop van een huis kom je met een hoop verschillende mensen in contact. Het is niet alleen de huiseigenaar die je het huis gaat verkopen, de makelaar komt daar ook bij helpen. Het is dan ook handig om een aankoopmakelaar mee te nemen, maar waarom zou je dat doen? Wat doet een makelaar allemaal precies? Als je een huis gaat kopen of verkopen schakel je een makelaar Arnhem in. Je hebt een verkopende makelaar nodig als je een huis wilt gaan verkopen. Een makelaar mag nooit beide rollen van verkoopmakelaar en aankoop makelaar hebben bij hetzelfde huis. De makelaar is verplicht om de behoeftes van de partij zo goed mogelijk te kunnen nastreven. Maar er zijn een hoop verschillen nog steeds tussen makelaars. 

De aankoopmakelaar

Als je een huis wilt gaan verkopen schakel je een verkoopmakelaar in. Deze makelaar zal er alles aan doen om jou te helpen met het zoeken naar je droomhuis. De makelaar moet dan ook wel goed weten wat jouw wensen zijn. Op dit verlanglijstje staan dingen als plaats, uitstraling, prijs, buurt en nog een hoop meer waaraan het nieuwe huis moet voldoen. Een aankoopmakelaar krijgt door zijn beroep bijna als eerst te weten waar een huis te koop wordt gezet. Hierdoor krijg je als aankoper veel sneller een huis te zien dan zonder een aankoopmakelaar. Is na loop der tijd het droomhuis gevonden? Dan zijn de taken van de aankoopmakelaar nog niet helemaal klaar. Hij helpt namelijk nog om alle contracten na te kijken zodat deze allemaal kloppen en daarnaast, geeft hij ook nog nadere hulp en adviezen zodat je geen plotse verwachtingen komen te staan waar je niks van af weet. 

De verkoopmakelaar 

Bij het kopen van een huis schakelen veel mensen een makelaar in. De verkoopmakelaar zal dan ook helpen om je huis te verkopen. Het bepalen van een geschikte prijs en het formele gedeelte zal de verkoopmakelaar afhandelen. Een verkoopmakelaar heeft een hoop connecties waarop je huis wordt aangeboden. Een verkoopmakelaar kan dan als voorbeeld alleen op de website Funda een huis aan bieden. Bijna alle verkoop taken zullen over worden genomen door de makelaar zodat jij veel tijd en moeite bespaart. De makelaar is een tussenpersoon als het ware tussen beide partijen. Als er akkoord wordt getekend worden de laatste puntjes op de i gezet en wordt alles rond gemaakt. 

Meer verhalen