haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Heb jij ook angst om te reanimeren?

2 min gelezen

Ben jij ook één van de personen met angst om te reanimeren, niet doen! Je moet maar zo denken, niet geschoten is altijd mis. Voorheen durfde ik ook niet te helpen, maar sinds ik iets op mijn werk heb meegemaakt was ik blij dat ik deze vaardigheid ooit had geleerd. Op een dag kwam een collega op het werk binnen en niet veel later hoorde ik een harde knal. Daarop begonnen een paar collega’s te gillen, ik er meteen naar toe gerend. Daar lag mijn collega en wat ik op het eerste gezicht kon zien had hij een hartstilstand. Meteen heb ik de eerste hulp verleend en was ik mijn ongerustheid vergeten, dit had ik te danken aan de geweldige cursus die ik via G4S veiligheidstrainingen heb gevolgd.  

Kan het iedereen aanraden om deze cursus te volgen

De angst om te reanimeren is gelukkig verleden tijd voor mij geworden. Mijn collega heeft het gelukkig na kunnen vertellen en langzamerhand is deze aan de betere had. Iedereen die niet aan deze cursus durft te beginnen kan ik juist adviseren om het wel te doen. Het is juist een super gevoel dat ik het leven van iemand heb weten te redden. Zonder deze opleiding had ik zeker de moeite niet genomen om mijn collega te redden en zoals ik al eerder zei, niet geschoten is altijd mis.

Wil jij ook één van de BHV-en EHBO-opleidingen volgen, kijk dan eens op de website voor de mogelijkheden. Hier leer je kleine brandjes te blussen, een pand snel en veilig te ontruimen en communiceren met hulpdiensten in geval van calamiteiten.