haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Een warme zomeravond

2 min read

Tijdens een warme zomeravond met een wijntje in je hand op de ligstoel in je tuin, je vraagt je af wat er nog ontbreekt. Het vreet aan je, net zoals sommige insecten vreten aan je planten. Je ziet je tuin vol met vruchten, fruitbomen en bloemen en opeens weet je het. De olijfboom. Het is de olijfboom die je sinds vorige winter hebt moeten missen. De arme plant heeft de lage temperaturen van de strenge winter niet overleefd. De winter viel de plant zo zwaar, omdat hij door de lage temperaturen cold feet kreeg. Hij is er toen van tussen gegaan. Inmiddels is het zomer en mis je die kleine groene vriendjes in je tuin. Overigens niet alleen in de tuin, maar ook op je bord, want smaken deden ze ook nog goed. Het is dus overduidelijk tijd voor een nieuwe olijfboom.

Duurzaam leven

We leven in de eenentwintigste eeuw en dat betekent dat we rekening moeten houden met duurzaam leven. Vandaar dat we willen voorkomen dat je volgend jaar na de winter opnieuw een nieuwe olijfboom moet aanschaffen. Hiervoor is het dus van belang dat de plant het bij omstandigheden met lage temperaturen ook goed kan volhouden en het niet te koud krijgt. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk de bloempot. Deze zorgt ervoor dat de wortels van de plant warm genoeg blijven en niet doodvriezen. Zorg er dus voor dat je je olijfboom in pot plant.

Het nut van een bloempot

Het gebruik van een bloempot is niet alleen nuttig voor je plant, maar ook voor jezelf. Hiermee kun je namelijk je tuin nóg mooier maken. Er zijn vele vormen, kleuren, groottes en materialen waarin de potten voorkomen. Houd er bij het zorgvuldig kiezen van de juiste pot rekening mee dat je de olijfboom in pot buiten neerzet. De pot moet dus geschikt zijn voor buiten en daarnaast ook nog passen bij de inrichting van je tuin.