Zakelijke informatie online

Is Beleggen in goud verstandig? Yukoneurope heeft hier het antwoord op!

Als je alleen beleggen in goud verstandig vind. Net zoals bij andere beleggingsportefeuille is het noodzakelijk om ook geld te beginnen in het kader binnen een breed beleggingsplan.

Als je dat doet, dan kun je bijvoorbeeld ook beleggen in edelmetalen, investeren in vastgoed, obligaties en aandelen. Aangezien de goudprijs steeds varieert, kan het de ene keer wel verstandig zijn en de andere keer niet. Het ligt net aan het moment wanneer er belegt wordt.

Factoren die de prijs van goud en rendement beïnvloeden

Wanneer u in goud belegt,  is het afhankelijk van het verkoop van de koerswaarde. De koerswaarde wordt beïnvloed door veel factoren, hieronder ziet u de volgende factoren van de beïnvloedingen.

  • De marktrente: Wanneer de marktrente laag is, dan is de interesse hoog
  • De inflatie: Als de inflatie stijgt, dan stijgt de waarde van goud ook.
  • Economie: Is de economie goed aan het gaan, dan is er ook meer interesse in het beleggen van goud.  Meestal is het dan het beste om te beleggen als de economie laag is.
  • De vraag: is er veel vraag naar goud. Als er veel vraag naar is, dan stijgen de prijzen van goud.
  • De aanbod: Wanneer er veel aanbod is, dan dalen de prijzen van goud.

Is het nou verstandig?

Beleggen in goud is wel verstandig. Alleen het ligt net aan de juiste moment wanneer er belegt wordt en wanneer je een van de factoren goed onder de knie hebt is het goed om te beleggen.

Je zou ook graag

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.