haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Vind een goede naam voor je website

2 min gelezen
Domeinnaam zoeken

Heb je een website of webshop dan wil je natuurlijk de beste naam daarvoor hebben, hoe meer relevant de naam is aan je dienst hoe eenvoudiger het is voor bezoekers om de naam te onthouden. Er zijn inmiddels zoveel websites en webshops dat het vinden van een goede naam niet meevalt, een korte domeinnaam is het meest effectief. Je kunt vast een aantal tips gebruiken voor een domeinnaam zoeken, neem altijd een relevante naam voor de dienst of het product wat je aanbiedt. Je verandert in de meeste gevallen de naam van je website of webshop niet meer. 

Domeinnaam zoeken

Maak altijd een link naar je diensten

Het spreekt voor zich dat je bij een domeinnaam zoeken linkt naar je diensten, heb je een webshop in fietsen dan registreer je geen wat niets met fietsen heeft te maken. Je kunt ervoor kiezen welke markt je wilt bedienen, wil je alleen in Nederland verkopen of ga je ook buiten de grenzen opereren dan moet je ook andere extensies registreren. Kies voor een echt unieke naam en ga niet varen op een naam die er al is, met een naam die kenmerkend is voor jouw bedrijf scoor je meer bij bezoekers en weten deze je ook goed te vinden.

Slim gebruik maken van je naam

Heb je een specifieke dienst die je alleen in de regio aanbiedt, dan is het verstandig om de regio of de plaatsnaam direct mee te nemen bij een domeinnaam zoeken. Zo weten bezoekers direct in welk gebied je opereert en waar niet, houd de naam ook indien mogelijk kort zodat het eenvoudig te onthouden is. Kom je er echt niet uit en weet je niet goed wat wel en niet kan, ga dan naar de website van weboke.nl en neem contact op met een van de medewerkers die je verder helpen.