haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

De werkzaamheden in een magazijn

2 min gelezen
stelling op maat

In een magazijn zijn er verschillende activiteiten die plaatsvinden om alles georganiseerd, gebruiksklaar en over het algemeen functioneel te houden. Dit betekent wel dat u met grote hoeveelheden zware inventaris moet werken. Hoewel dit afhangt van wat het magazijn moet opslaan, zal het altijd een of andere vorm van zwaar hijswerk met zich meebrengen. Daarom zijn er veel machines om deze zware voorwerpen veilig en efficiënt te verplaatsen. De meeste magazijnen besluiten een pompwagen kopen om pallets te vervoeren. Net als de meeste gereedschappen, zijn er veel verschillende variaties voor een pompwagen en vereist een keuze met betrekking tot de meest passende voor uw magazijn.

Talloze varieties

Voordat het proces van een ​​pompwagen kopen plaatsvindt, moet er een beslissing worden genomen over het type dat moet worden gekocht, aangezien er veel verschillende opties zijn die geschikt zijn voor verschillende behoeften. Er zijn enkele factoren die een rol spelen bij het kiezen van een specifiek type pompwagen. Een van deze factoren is de grootte van de pallets, grotere pallets vereisen een langere palletwagen. Een andere factor is de hoogte die de pallets moeten optillen, want hoe hoger deze is, hoe beter een elektrische pallettruck wordt. Houd ten slotte rekening met de omgeving waarin de pompwagen gebruikt zal worden.

Palletwagen wielen

Een van de belangrijkste onderdelen van een pompwagen zijn de wielen, omdat deze verschillende functies van de truck ondersteunen. Er zijn twee stuurwielen, die meestal van rubber zijn gemaakt om de hoeveelheid geluid en schade die ze op het magazijnoppervlak kunnen veroorzaken te verminderen. De andere twee wielen zijn de vorkwielen die zijn gemaakt van materialen die verschillende harde oppervlakken aankunnen en stevig genoeg zijn om zeer zware lasten te dragen. Een van de materialen die hiervoor worden gebruikt is polyurethaan, dit kan echter verschillen afhankelijk van de verkoper en de omgeving van de palletwagen. Deze wielen moeten in goede conditie zijn voor veiligheid.