haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Drie situaties waarbij je een heftruck gebruikt

1 min gelezen

Wat zijn nou precies de situaties waarin je gebruik maakt van een heftruck? Als bedrijf denk je vaak dat het handig is om een heftruck te hebben. Je ziet hem immers bij veel andere bedrijven ook rondrijden. Toch kan het moeilijk zijn om een weloverwogen keuze te maken, want wanneer ga je nou een heftruck gebruiken?

De hoogte in

Een heftruck heeft een enorm groot bereik. Het is dus een goed idee om wanneer je de hoogte in moet een heftruck te gebruiken. Met een heftruck kun je immers op plaatsen komen waar andere voertuigen niet eenvoudig bij kunnen komen. Je kunt met een heftruck eenvoudig op een veilige manier een lading de hoogte in tillen.

Zware lading

Natuurlijk is een heftruck een van de beste manieren om een zware lading te vervoeren. Zet bijvoorbeeld een kiepbak heftruck aan de heftruck vast en het vervoeren van de zware lading wordt kinderspel. Kun je een zware lading niet oppakken met de vorken? Dan kun je altijd nog een kraanarm aan de heftruck hangen. Hierdoor kun je de lading eenvoudig aan een aantal touwen oppakken.

Verplaatsen

Heb je een hoop spullen die van buiten naar binnen of andersom moeten worden verplaatst? Dan is het een goed idee om de heftruck hiervoor te gebruiken. Het is altijd een goed idee om bij iedere buitenwerkzaamheden de heftruck te pakken. Een heftruck heeft namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een stapelaar, luchtbanden. Hierdoor is alleen de heftruck geschikt voor buitengebruik.