haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Wat te doen als iemand je niet betaald?

2 min gelezen

Je kennis had geen geld voor die ene nieuwe auto. Het was een buitenkansje en hij kon het niet laten lopen. Zijn eigen auto is total loss verklaard na een auto-ongeluk. Hij heeft op dit moment geen auto en hij heeft echt een auto nodig voor zijn werk. Zijn baas wilt niet meebetalen met de auto of een voorschot geven op het loon. Je vriend zit vast. Je besluit hem te helpen. Je betaalt de auto van tienduizend euro en je spreekt een termijn voor het terugbetalen af. Na de eerste termijn heb je nog geen geld binnen gekregen. Je waarschuwt hem, maar het helpt niets. Het is inmiddels twee jaar later en je hebt nog steeds je geld niet. Wat nu?

Deurwaarder

De beste manier om je geld te krijgen is om er een deurwaarder Gelderland op te zetten. Een deurwaarder gaat naar het huis van je kennis om het geld op te halen. Dit proces gaat altijd op een normale en rustige manier vanuit het incassobureau. De deurwaarder komt eerst langs dat er betaalt moet worden. Als dit niet wordt gedaan, worden er nieuwe maatregelen getroffen. Uiteindelijk wordt er beslag gelegd op de bezittingen van het persoon dat nog moet betalen. Dit is het bedrag dat de klant terug moet krijgen. Deze bezittingen kunnen van alles zijn. Zo kan, afhankelijk van het te betalen bedrag, overal beslag op worden gelegd. 

Rechter

Voordat er een deurwaarder bij mensen lang mag sturen, moet je eerst naar de rechter. De rechter zal vervolgens gaan bepalen of er inderdaad een deurwaarder naartoe zal worden gestuurd of dat er een andere oplossing kan worden gevonden.