haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Staand werken slecht voor gezondheid

2 min gelezen
zit-sta-bureau

Langdurig staan kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten. Denk hierbij aan vermoeidheid en pijnlijke voeten, benen en onderrug. Daarnaast kan staan ook spataderen veroorzaken. Om deze klachten te voorkomen is het belangrijk om pauzes te nemen en comfortabele schoenen te dragen. Een andere oplossing is het kopen van een zit-sta bureau. Dit is een verstelbaar bureau waardoor je afwisselend tijdens je werk kunt zitten en staan. Zo worden bijvoorbeeld je benen en rug niet onnodig belast, omdat je tussendoor kunt gaan zitten. Dit is veel beter voor je lichaam. Een zit-sta bureau biedt daarom een goede oplossing voor een betere gezondheid.

Zittend werken slecht voor gezondheid

Onderzoek heeft aangetoond dat langdurig zitten even slecht voor de gezondheid is als roken. Maar niet alleen je lichamelijke gezondheid lijdt onder langdurig zitten. Studies hebben aangetoond dat langdurig zitten ook kan leiden tot geestelijke gezondheidsproblemen zoals angst en depressie. Het goede nieuws is dat zelfs kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Elk uur een paar minuten rondlopen of wat eenvoudige rekoefeningen doen kan de risico’s helpen verminderen. Als je een kantoorbaan hebt is er ook een goede oplossing. Namelijk het aanschaffen van een zit-sta bureau. Hierbij kun je afwisselend staan en zitten. Hiervan zijn er verschillende varianten, bijvoorbeeld een zit sta bureau elektrisch.

Wat zijn de bekendste meubelzaken?

Er zijn veel bekende meubelzaken in Nederland. Enkele van de populairste zijn IKEA, JYSK en Boconcept. Deze winkels bieden een grote verscheidenheid aan meubels, variërend van traditionele tot moderne stijlen. Ze hebben ook een breed scala aan prijzen, dus er is voor elk wat leuks. Het is leuk om in deze winkels rond te lopen en alle artikelen te bekijken. Het is vaak al een uitje om de hele dag zoet mee te zijn, wat het ook leuk maakt voor bijvoorbeeld kinderen, die zich met al deze meubels ook goed kunnen vermaken.