haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

3 interessante weetjes over payroll in Amsterdam

2 min gelezen
3 interessante weetjes over payroll in Amsterdam
Wanneer je met je bedrijf in Amsterdam overstapt op payroll, scheelt je dat meteen heel wat uurtjes administratie. Maar er zijn meer interessante aspecten aan payroll. Je leest er meer over in dit artikel.

1. Je geeft het juridisch werkgeverschap uit handen

Payroll is veel meer dan alleen het betalen van lonen. Je geeft namelijk het juridisch werkgeverschap uit handen. Hierdoor komen je werknemers bij het payroll bureau op de loonlijst te staan. Dit scheelt je niet alleen heel veel administratie, maar neemt ook het werkgeversrisico bij je weg. Dat is een hele zorg minder wanneer één van je werknemers langdurig uitvalt. Het komt helaas nog regelmatig voor dat bedrijven geen personeel aan durven nemen, omdat ze de financiële lasten van een zieke werknemer niet kunnen dragen.

2. Je gegevens zijn altijd inzichtelijk

Hoewel je de administratie uit handen geeft – en het officieel niet jouw werknemers zijn – mag je je gegevens bij payroll in Amsterdam altijd inzien. Zo weet je precies wat een werknemer je kost en dus ook wat hij je oplevert. Het overzicht in de financiën van je bedrijf behoudt je dus gewoon.

3. Ook voordelen voor medewerkers

Payroll heeft niet alleen voordelen voor het bedrijf maar ook voor de werknemers. Correcte en tijdige betaling van salarissen en pensioenopbouw is van vitaal belang voor de gemoedsrust van werknemers. Met een betrouwbaar payroll bureau als partner weet je dat je personeel altijd op tijd hun loonstrook ontvangen. Dat is dus goed geregeld. Zo kunnen ze zich richten op hun werk in plaats van op de onzekerheid over hun salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voordelen voor werkgever en werknemer

Payroll heeft voordelen voor zowel werkgevers als werknemers in Amsterdam, zoals het juridisch uitbesteden van een dienstverband en minder administratief werk voor de werkgever en tijdige salarisbetalingen om de gemoedsrust voor de werknemer. Met een betrouwbaar payrollbureau aan je zijde hebben alle partijen baat bij een payroll-constructie. Op zoek naar meer artikelen over het bedrijfsleven? Hier vind je een overzicht.

Meer verhalen