haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Een mooi verzorgde heg

2 min gelezen
Toolnation

Mooie bloemen en planten maken je tuin, maar met een goed verzorgde heg maak je de tuin echt af. Ook als afscheiding wil je dat een heg er netjes uitziet want dit is de eerste indruk voor voorbijgangers en bezoekers, met een heggenschaar zorg je ervoor dat je heg er altijd netjes in vorm bijstaat. Met een elektrisch model kun je snel en eenvoudig je heg in de gewenste vorm brengen, wel is het belangrijk om het vermogen van de schaar in de gaten te houden voor aankoop.

toolnation

Lengte van het snijblad

Aan de hand van de breedte en hoogte van je heg, kun je de lengte van de heggenschaar bepalen. Is je heg hoog, dan is een lang snijblad ideaal, hierdoor hoef je de schaar niet zo hoog te tillen. Heb je een smalle en lage heg, dan voldoet een schaar met een korter snijblad. Het gewicht is ook een belangrijk punt om op te letten, hoe langer je heg is hoe belangrijker dit wordt. Bij toolnation.nl in de webshop zijn verschillende modellen en soorten waar je uit kunt kiezen.

Elektrisch of met een accu?

Een heggenschaar met snoer werkt wel goed, je hebt voldoende vermogen alleen het nadeel dat je altijd met een snoer hebt te maken tijdens je werkzaamheden. Een schaar met een accu is in de meeste gevallen niet krachtig voor dikkere takken, en is de accu leeg moet je wachten tot deze weer vol is of een  extra erbij kopen. Voordeel is wel dat je heel veel bewegingsvrijheid hebt tijdens het werken. Heb je echt een hele grote heg, en moet je veel kracht hebben dan is een schaar op benzine een goede oplossing.