haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Industrieproducten in de groothandel

2 min gelezen
Aluminium op rol 4

Tegenwoordig bestaan er ontiegelijk veel soorten industrieën. Van elektronica producenten tot autofabrieken, en nog wel veel meer dingen. Al deze industrieën moeten natuurlijk ook voorzien worden van producten. Deze producten worden meestal geleverd door een groothandel leverancier. Dit is omdat een groothandel makkelijk veel producten kan aanleveren. Neem bijvoorbeeld een autofabriek, deze hebben enorm veel verschillende producten nodig. Zoals banden en ook aluminium profielen. Deze producten koopt de autofabriek dus bij de banden groothandel en dealuminium profielen groothandel. Aluminium profielen worden niet alleen gebruikt door autofabrieken, maar ook door heel veel andere soorten industriebedrijven en door particulieren.

Soorten aluminium profielen

Er zijn verschillende soorten aluminium profielen. Er bestaan verschillen in grootte, lengte en verschillende vormen. Een aantal voorbeelden van soorten vormen zijn: buisprofielen, u-profielen en aluminium hoekprofielen. Een aluminium hoekprofiel kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een kozijn. Maar andere profielen die bijvoorbeeld veel groter zijn, zijn ideaal om te gebruiken bij het bouwen van grotere voertuigen zoals boten, vliegtuigen en auto’s. Omdat er zoveel verschillende soorten aluminium profielen zijn, wordt het dus ook voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt. Maar de profielen worden voornamelijk in de industriële sector gebruikt. Daarom worden aluminium profielen vooral in een groothandel gemaakt. In de industriesector is er namelijk heel erg veel van dit materiaal nodig.

Hoe worden aluminiumprofielen gemaakt?

Een aluminium profiel wordt gemaakt door een proces dat extruderen genoemd wordt. Bij dit proces wordt een stuk aluminium door een matrijs heen geperst, waardoor het de juiste vorm krijgt. Dit is mogelijk omdat aluminium een erg buigbaar materiaal is. Daarnaast kunnen aluminium profielen ook gemaakt worden door verschillende soorten spuittechnieken. Maar deze zijn minder gebruikelijk omdat ze minder geschikt zijn voor lange producten. Staal is overigens een materiaal dat op aluminium lijkt, maar staal is een duurder product en minder sterk. En ook is aluminium roestbestendiger. Al deze voordelen maken dat daarom aluminium voordeliger is om te kopen.