haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Teken verzet aan tegen een strafbeschikking

2 min gelezen

Als je iets mispeutert hebt verdien je daar een straf voor, dat is niet anders. Om langdurige processen en een gang naar de rechtbank te voorkomen wordt er door de Officier van Justitie vaak voor gekozen een strafbeschikking te sturen. Als je deze gekregen hebt is het zinvol in verzet strafbeschikking te gaan. 

Straf die te hoog uitvalt

Verzet strafbeschikking is altijd goed om te doen want een strafbeschikking zonder meer accepteren kan vervelende gevolgen hebben. Omdat bij een strafbeschikking vaak met onvolledige dossiers gewerkt wordt kan de straf die wordt opgelegd hoger uitvallen dan door een rechter zou zijn uitgesproken. Alleen al om die reden is het verstandig de strafbeschikking aan te vechten. 

Aantekening op je strafblad

Daarnaast krijg je als je een strafbeschikking accepteert een aantekening op je strafblad. Als je op een later tijdstip dan een VOG nodig hebt krijg je deze niet vanwege de aantekening en dat kan vervelende gevolgen hebben voor bepaalde banen. 

Laat je bijstaan door een advocaat

Om in verzet te gaan tegen een strafbeschikking schakel je het beste een advocaat in. Zij weten precies waar ze op dienen te letten en kunnen onvolledigheden in het dossier gebruiken om je straf te laten verminderen of zelfs helemaal te laten schrappen. Zij kunnen je helpen bij het bekijken van de strafbeschikking zelf maar je ook terzijde staan mocht je opgeroepen worden voor de Officier van Justitie te verschijnen. Het aanvechten dient wel binnen twee weken na ontvangst van de strafbeschikking of oproep in gang gezet te worden dus wacht er niet te lang mee.