haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Tips om je bedrijfscijfers up to date te houden

2 min gelezen

Het ondernemen is een geweldige iets. Het is een van de leukste banen die je kunt hebben. Het zijn van je eigen baas brengt enorm veel voordelen met zich mee. Zo kan je onder andere gewoon doen wat jij wilt. Je hebt geen mening van een ander nodig om de dingen te doen. Het ondernemen op je eigen manier is een prachtig iets. Toch zijn er ook vervelende dingen die je bij het ondernemen tegen kunt komen. Een van die dingen zijn je cijfers. Deze getallen zijn vaak het vergeten kindje binnen een bedrijf. De facturen worden laat verstuurd en nog later betaald. Veel mensen hebben geen zin om iedere dag bezig te zijn met hun boekhouding. Veel ondernemers vinden dit saai of snappen niet wat ze moeten doen. Gelukkig zijn er nu de onderstaande tips om je cijfers up to date te houden!

Tip 1: Accountant

Een accountant is jouw rots in de branding op financieel gebied. Een accountant Woerden

 houdt al jouw geldzaken bij. De jaarverslagen en de jaarlijkse cijfers worden tijdig doorgestuurd naar de overheid. Door een accountant van Accountantskantoor Sterkenburg

heb je nooit meer omkijken naar jouw cijfers. Je weet precies hoeveel geld je aan de belasting moet betalen. De accountant zal je helpen om zoveel mogelijk geld binnen te krijgen en om zo weinig mogelijk geld te betalen aan bijvoorbeeld de Belastingdienst

Tip 2: Boekhouder

Een boekhouder is eigenlijk een soort accountant, maar dan voor de kleinere bedrijven. De werkzaamheden zijn in de basis hetzelfde, maar een boekhouder is goedkoper en is geschikter voor kleinere bedrijven. Het is pas een slim idee om een accountant in te schakelen als het verplicht wordt gesteld door de Nederlandse overheid. 

Tip 3: Bijhouden

Het allerbelangrijkste is om de cijfers goed bij te houden. Iedere afschrijving en betaling moeten duidelijk op papier komen te staan. Daarnaast moet je ook feilloos kunnen weten wie jou nog moet betalen en wie jij nog moet betalen. Pas als je dat allemaal goed op papier hebt staan, is het inzichtelijk en kun je weer ademhalen.