haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Vastgoed totaal onderhoud: wat moet je daarbij voorstellen?

2 min gelezen
Vastgoed totaal onderhoud

Ben jij vastgoedbeheerder? Gefeliciteerd! Vastgoed is een goede manier om te investeren. Er komt echter ook veel bij kijken. Daarom kun je nu kiezen voor vastgoed totaal onderhoud. Dat betekent dat een persoon of bedrijf het onderhoud van jouw pand of panden uit handen neemt voor je. Dat is een investering maar eentje die zichzelf meestal terug verdient. Deze organisatie en haar medewerkers weten veel beter hoe je dit onderhoud moet uitvoeren. Als dit niet jouw hoofdtaak is – of het is de eerste keer dat je verantwoordelijk bent voor vastgoed onderhoud – dan zul je snel merken dat het gecompliceerder is dan je denkt.

Vastgoed totaal onderhoud

Wat voor onderhoud?

Sommige mensen die nieuw zijn in de wereld van vastgoed denken bij onderhoud alleen aan het regelen van gas, water en licht. Misschien af en toe een plantje water geven of een koffie apparaat laten repareren. Maar het is een stuk gecompliceerder dan dat.

De taken in een kantoor

Wanneer jouw vastgoed bijvoorbeeld wordt ingezet voor kantoorruimte, dan kun je er een mooie winst op maken. Je zult echter snel merken dat een pand vol medewerkers van een of verschillende bedrijven niet volledig aan het lot overgelaten kan worden. Daar moet iemand verantwoordelijk zijn voor het huishouden van het pand.

Vastgoed totaal onderhoud

Veiligheid en comfort

Allereerst gaat het dan om veiligheid. Want wie regelt de beveiliging in jouw pand? Niet alleen een goed alarmsysteem is belangrijk. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat iemand regelt wie er wel en niet sleutels van het pand krijgen. Mag iedereen er zomaar in die er werkt of kun je dat beter anders regelen? Een facilitair manager weet het.