haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Veilig al je foto’s opslaan

2 min gelezen
externe harde schijf

De meeste mensen die hebben er wel ervaring mee, je gaat een dagje weg met de familie of je hebt een feestje en je maakt de ene foto na de andere. Tenslotte hoef je ze toch niet af te drukken zoals vroeger, je zet de op de computer en kunt ze wanneer je wilt bekijken. Je moet er alleen voor zorgen dat je schijf niet crasht, door je foto’s en bestanden op een externe harde schijf te zetten wordt deze kans minimaal. Op de schijf op de computer staat ook de besturing van het systeem.

Voordeel van een extra schijf

Naast dat een externe harde schijf altijd makkelijk is, zijn de meeste ook voordeliger dan een schijf voor in de computer. Je sluit de schijf eenvoudig aan op je computer,en kunt er de bestanden opzetten die jij wilt. Vaak wordt de schijf gebruikt voor bestanden die je niet veel gebruikt, maar die je niet weg kunt gooien. De schijf is er in verschillende formaten van data, harde schijven zijn tegenwoordig erg voordelig om te kopen.

externe harde schijf

Schijf naast de systeemschijf

In de meeste computers zitten tegenwoordig meerdere harde schijven, maar met de software van spelletjes en programma’s heb je deze ook hard nodig. Om je computer lekker snel te houden is een externe harde schijf ook een goede optie, hoe minder er op de systeemschijf staat hoe sneller deze blijft. Bestand, video’s en foto’s zet je op de schijf buiten je computer en de schijf waar je besturing op staat blijft altijd als een zonnetje draaien.