haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Wat is een transitievergoeding?

2 min gelezen

Wat is een transitievergoeding en hoe vraag ik dit aan?

Word je binnenkort ontslagen en ben je overeengekomen met je werkgever over een transitievergoeding. Wat is een transitievergoeding? Je kunt namelijk niet zomaar ontslagen worden door je werkgever. Vraag dus zeker aan wat is een transitievergoeding. Je werkgever zal zeker op de hoogte zijn van deze regeling. Je hebt namelijk jarenlang gewerkt voor een bedrijf met een vast contract. Dit betekent dat je niet zomaar ontslagen kan worden. Een vast contract zorgt er echter voor dat het moeilijk gemaakt kan worden voor je werkgever om je zomaar te ontslaan. Een vast contract geeft dus zekerheid aan een werknemer.

Stappen die je kunt nemen

Je wordt ontslagen en dat is natuurlijk minder nieuws. Je hebt je handen in het haar, want je weet niet wat je hiertegen kunt doen. Niks namelijk. Je moet namelijk meteen om een transitievergoeding vragen. Al helemaal als je jaren voor een bedrijf hebt gewerkt. Het fijne is dat je dit kan aanvragen bij je werkgever. Wat is een transitievergoeding nou precies? Dit is een bepaald bedrag dat je baas op basis van je loon een berekening gaat maken om je een bedrag toe te kennen als een soort van bedankje. Je hebt echter ook recht op dit bedrag als je maar je rechten weet. Mocht je dit niet weten, dan zou ik je omgeving vragen. Je kunt namelijk niet zomaar dit krijgen.

Hoe vraag ik dit aan en wanneer krijg ik het?

Je krijgt dit bedrag zo spoedig mogelijk op je bank gestort. Mocht je einddatum van je contract nog niet weten, dan zou ik dit zo snel mogelijk erachter komen. Wat is een transitievergoeding? Je krijgt dit zo snel mogelijk als je snel bent. Vraag vandaag nog aan je werkgever wanneer je dit kan krijgen en of je er recht op hebt.