haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Jaarruimte en pensioen = gouden combinatie

2 min gelezen
jaarruimte pensioen

Ooit al een keer van het begrip jaarruimte gehoord? Jaarruimte is het verschil tussen het pensioen dat je jaarlijks hebt opgebouwd en het maximale pensioen dat je kunt opbouwen. Veel mensen zijn nog niet bekend met het begrip jaarruimte en missen daarom een buitengewone kans. Je kunt namelijk van vele voordelen gebruik maken wanneer je je jaarruimte goed benut.

Er zijn veel handige tools die je kunt gebruiken om je jaarruimte te berekenen. Natuurlijk kan je het ook helemaal zelf berekenen, maar het wordt in het algemeen aanbevolen om het met deze berekentools te doen. Wil je erachter komen hoe je je jaarruimte pensioen gemakkelijk berekent? Lees dan vooral verder.

jaarruimte pensioen

Waarom is je jaarruimte berekenen zo belangrijk?

Het is erg belangrijk dat je je jaarruimte berekent, dit komt doordat je naast een goed pensioen er ook een aantal belastingvoordelen uit kunt halen. Wanneer je gebruik maakt van je jaarruimte kun je belastingvriendelijk voor je pensioen sparen. Op deze manier hoef je geen vermogensbelasting te betalen over het bedrag dat je hebt gespaard voor je pensioen. Over uitkeringen uit het vermogen van je pensioen betaal je wel inkomstenbelasting. Gelukkig is het vooruitzicht hiervan positief omdat je je hoogstwaarschijnlijk in een lager belastingtarief valt wanneer je de AOW-leeftijd hebt gepasseerd.

Hoe bereken ik mijn jaarruimte?

Je kunt je jaarruimte op allerlei manieren en via verschillende tools berekenen. Vaak is het lastig om hier tussen te kiezen en de beste tools voor jouw wensen te vinden. Het bedrijf BrightPensioen heeft een website waar je handige rekentools en oplossingen kunt vinden die van pas komen bij het berekenen van je jaarruimte of reserveruimte. Denk hierbij aan rekentools die handig zijn bij:

  • Pensioen inschatten
  • Jaarruimte berekenen
  • Vermogen inschatten

Brightpensioen.nl is zeker de moeite waard om te bezoeken als je je jaarruimte wilt berekenen.