haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Qtum

1 min gelezen
QTUM

Wat is QTUM? Met de komst van Qtum is er een platform gecreëerd waar bedrijven hun business op kunnen bouwen. Het in Shanghai gelegen blockchainbedrijf heeft naast het platform ook zijn eigen cryptocurrency onder dezelfde naam uitgebracht. Op de blockchain kunnen smart contracts met een proof-of-stake (PoS) consensus mechanism uitgevoerd worden.

QTUM

Het heet dan ook een PoS smart contract platform. Het voordeel van Qtum is dat het gebruikmaakt van de core technology van zowel Bitcoin als Ethereum. De combinatie van Bitcoin UTXO met smart contracts van Ethereum en een Proof-of-Stake protocol maakt het een platform met grote potentie en oneindig veel mogelijkheden. De UTXO zorgt voor een goede betrouwbaarheid en de smart contracts zorgen voor veel verschillende mogelijkheden.

Het is niet zo dat Qtum werkt op de blockchain van Bitcoin of Ethereum. Ze hebben het beste van twee werelden samengevoegd en hiermee een eigen blockchain gecreëerd, de Quantum blockchain. Deze blockchain werkt volgens de security van Bitcoin en de PoS van Ethereum. Door combinaties te gebruiken van bestaande technologieën wordt Qtum ook weleens een hybride blockchain genoemd.