haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Nieuwe watertank nodig? Gebruik er een van kunststof

2 min gelezen
watertank 50L

Wanneer je dagen of zelfs weken achter elkaar op reis bent in één voertuig, dan is het verstandig dit voertuig van een watertank te voorzien. Neem hierbij bijvoorbeeld een watertank 50L. Dergelijke watertanks zorgen er namelijk voor dat je in ieder geval altijd drinkwater tot je beschikking hebt. In principe is het verder ook mogelijk dat je je sanitaire voorzieningen op een watertank aansluit, al is het dan wellicht aan te raden een grotere watertank dan eentje met vijftig liter te nemen. Hoe dan ook, bij dit soort watertanks is het meestal ideaal er een van kunststof te nemen. Hieronder lees je twee van de belangrijkste redenen van die veronderstelling.

watertank 50L

Ideaal voor installatie in caravans en campers

Van kunststof watertanks wordt gezegd dat deze ideaal zijn om in te bouwen in voertuigen als caravans en campers. Vergeet daarbij niet dat deze tanks uitgebreide mogelijkheden hebben op het gebied van het aanbrengen van extra aansluitingen. Denk hierbij aan inlaten, uitlaten en overlopen.

Wat kun je in een kunststof tank opslaan aan vloeistoffen?

Dat je bij het aanschaffen van een watertank in eerste instantie aan water denkt om in deze tank op te slaan en te vervoeren is maar al te logisch. Wat echter niet iedereen weet is dat je watertanks van kunststof ook voor andere vloeistoffen kunt gebruiken dan water. Je zou hier zelfs chemicaliën en diesel in kunnen opslaan en transporteren. Wel is het slim om van tevoren de specificaties van je watertank nauwkeurig door te nemen hieromtrent. Bij twijfel ga je uiteraard te rade bij de aanbieder van de watertank.