haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Hoe kun je je jouw pincode nooit meer vergeten?

2 min gelezen
locker 5

Het is een concept waar iedereen wel eens mee te maken heeft, het vergeten van iets. Soms vergeet je een bepaalde herinnering of een bepaalde afspraak. Andere keren vergeet je iets simpels zoals het feit dat je nog melk moest halen bij de supermarkt. Heel soms vergeet je wel eens iets heel belangrijks en dat kan heel vervelend uitpakken. Een goed voorbeeld hiervan is het vergeten van je pincode van je bankpas of de code van je lockers met pincode. Waarom gebeurd dit nou en hoe kunnen we dit voorkomen?

Waarom gebeurd het?

Mensen zijn complexe wezens en dus is dit moeilijk te verklaren. Mensen moeten in hun dagelijks leven al een hele hoop onthouden en dit gaat niet altijd goed samen. Zo moeten ze bijvoorbeeld hun dagindeling, namen, taken van de dag en al hun codes onthouden. Door deze drukte in het hoofd kan het best zo zijn dat het brein een kortsluiting creëert en ervoor zorgt dat de mens iets belangrijks vergeet. Als het moment erop aankomt dat je dan je code ergens voor nodig hebt, kan je brein er niet meer op komen en dan ben je iets vergeten. Dit is natuurlijk erg vervelend.

Hoe kunnen we dit voorkomen?

Voor elk probleem zijn er meerdere oplossingen te bedenken en dat geldt eigenlijk ook voor dit probleem. Aangezien we dus blijkbaar ons brein niet meer kunnen vertrouwen om dingen voor ons te onthouden moeten we het heft in eigen handen nemen. Door de nieuwe technologie van onze telefoons is dat gelukkig maar een kleine moeite. Zo kun je al je afspraken zetten in je digitale agenda, kun je al je kleine herringeretjes in je notitie zetten en kun je je codes op een veilige plek onthouden via je telefoon. Zo zou je bijvoorbeeld je lockers met pincode ook kunnen beveiligen via je telefoon. Dan hoef je dus zelf alleen maar de code van je telefoon te onthouden. Dat is erg handig, fijn en het geeft minder stress!