haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Welke hekopeners bestaan er?

2 min gelezen
Garagedeur

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt dat je een hekopener wilt aanschaffen, ben je er nog niet. Je zou namelijk ook een keuze moeten maken welke soort je graag wilt hebben. Ben jij benieuwd hoe je de goede keuze maakt? En wil je weten waar je uberhaupt uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

De lineaire poortopener

Houd je van gemak? Dan zou ik de lineaire poortopener aanschaffen. Deze opener staat namelijk bekend om het gebruiksgemak. De montage gaat vaak makkelijk en snel. Dit maakt deze hekopener ook zo enorm populair. Over het algemeen kun je kiezen voor mechanische en hydraulische poortopeners. De mechanische motoren werken door middel van een uitdraaiende spindel. Hydraulische motoren werken anders. Dit zijn immers in- en uitschuivende cilinders. Kortom: de poort kan op verschillende manieren in beweging worden gezet. 

De ondergrondse poortopener

Niet iedereen vindt het wat dat je ten alle tijden een poortopener kunt zien. Kun jij je hier in vinden? Dan is de ondergrondse hekopener misschien wel iets voor jou. De afwerking is mooi en je hebt geen last van een poortopener in het zicht. Het enige wat je kunt zien van de buitenkant, is de deksel. In principe staat deze poort met de onderste kant op de motor. Waarom? Omdat dit een scharnierpunt is.

Tot slot behandel ik de knikarm hekopener. Dit is een absolute aanrader als je een grote poort hebt. Deze poort staat er namelijk om bekend dat het geschikt is voor kolommen met grote afmetingen. Denk hierbij aan kolommen die gemetseld zijn. Dus als dit bij jouw poort het geval is, aarzel dan niet en ga voor de knikarm poortopener. Je zult er geen spijt van krijgen. Voor de zekerheid zou je altijd een expert kunnen vragen om advies. Daar zijn ze immers voor.