haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Geld inzamelen via Facebook?

2 min gelezen

Geld inzamelen via Facebook. Het klinkt als een grote grap, maar het is weldegelijk een goede keuze. Er zijn partijen die jou helpen bij fondsenwerving. Fondsenwerving is het binnenhalen van subsidies vanuit de overheid en het ontvangen van giften en sponsoring door bedrijven en donaties van particulieren. Ben je op zoek naar een subsidie? Subsidiegezocht kan je helpen!

Algoritme

Zoals je misschien weet, werkt Facebook met een algoritme. Mede hierom is het lastig om een maximaal bereik te realiseren. Het kan zo zijn dat jouw pagina 1000 likes heeft, maar niet alle 1000 mensen zien jouw bericht. Er zijn verschillende manieren waardoor veel mensen je bericht alsnog zien. Voor fondsenwerving via Facebook hebben wij 3 tips opgesteld.

3 tips: Delen, taggen, reageren

Je hebt een mooie website gemaakt over je fondsenwervingscampagne. Je wilt dit bericht delen op Facebook en besluit er een korte tekst bij te schrijven. Wist je dat je dit beter kunt doen? Door een foto- of videobericht spreek je mensen sneller aan. Daarnaast kun je mensen taggen in de foto, die bij de campagne betrokken zijn: dit zorgt voor een groter bereik. Tot slot raden wij je aan om vrienden te taggen onder het bericht. Wanneer jij je vrienden tagt, is de kans groot dat Facebook dit als relevant ziet en zal je bericht vaker getoond worden.

Community

Het liefst richt je een grote fanbase op. Het aanmaken van een aparte Facebookgroep kan jou hierbij helpen. Deze groep kun je openbaar of privé maken: wat jij prettig vindt. Je kunt in deze groep foto’s plaatsen, gesprekken voeren en evenementen aankondigen.