haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Waarom je als bedrijf zou verduurzamen?

2 min gelezen
Waarom je als bedrijf zou verduurzamen?

5 goede redenen om jouw bedrijf te verduurzamen

Als bedrijf wil je natuurlijk winst maken en verduurzamen kost juist geld? Toch zien steeds meer bedrijven de voordelen van verduurzamen. En terecht. In dit blog geven we je vijf goede redenen waarom je jouw bedrijf zou moeten verduurzamen.

1. Groen imago

Als je serieus bent met het verduurzamen van je bedrijf en dit ook communiceert naar buiten, kan dit positieve merkbekendheid opleveren. Mensen waarderen bedrijven die het milieu en de toekomst serieus nemen en niet alleen handelen uit kostenoverwegingen. Een groen imago is een van de voordelen van een duurzaamheidsstrategie en maakt je ook een interessante partner voor overheden en investeerders.

2. Kostenbesparing

Investeren in groene energie lijkt misschien duur, maar op de lange termijn bespaar je juist geld. Zonnepanelen en isolatie betalen zichzelf snel terug en uiteindelijk levert het zelfs geld op. Bovendien zijn er steeds meer financiële regelingen en subsidies beschikbaar die het nog aantrekkelijker maken om te investeren in duurzame energie.

3. Aantrekkelijke werkgever

Op dit moment heeft elke sector te maken met personeelstekorten. Het verduurzamen van jouw bedrijf kan je helpen om een aantrekkelijke werkgever te worden. Met name jonge mensen zijn bezig met hun ecologische voetafdruk en duurzaamheid en ‘eisen’ dit ook van hun werkgever. Zo kan verduurzamen er ook voor zorgen dat je makkelijker personeel vindt en behoudt!

4. Duurzaam mag duurder zijn

Consumenten zijn bereid om meer te betalen voor producten en diensten die duurzaam zijn. Als bedrijf komen de kosten van duurzaamheid dus niet alleen op jouw bordje terecht. Door ook uit te stralen dat jouw bedrijf duurzaam is, kun je duurzaamheid rustig in de prijs doorberekenen.

5. Klaar voor de toekomst

De wereld verandert en de regelgeving gaat steeds meer richting duurzaamheid. Door vooruit te kijken en nu al de juiste investeringen te doen, ben je klaar voor de toekomst en ook nog eens goedkoper uit. Zo draag je op deze manier bij aan een betere en gezondere toekomst voor iedereen.

Bedrijf verduurzamen is winst voor iedereen

Zoals je ziet zijn er genoeg redenen om je bedrijf te verduurzamen. Door niet alleen de verplichte stappen die de wet voorschrijft te nemen, maar er echt mee aan de slag te gaan, is de kans groot dat je bedrijf verduurzamen niet alleen voldoet aan de wettelijke norm, maar ook aan een betere wereld Meteen de eerste stap zetten? Vraag een EED energie-audit aan en laat de experts uitzoeken waar in jouw bedrijf je energie kunt besparen.