haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Bijbaantjes voor jongeren

2 min gelezen

Wanneer je als tiener op school zit, zitten je ouders je vaak achter de broek dat je eens wat moet gaan doen. Ze blijven niet voor altijd je rekeningen betalen. En je wilt toch ook wel eens een biertje drinken? Nou dat kan maar dan wel van je eigen geld. Vaak ga je dan als tiener op zoek naar een baantje in de avond uren of in het weekend naast de sport die je zo enthousiast en fanatiek beoefent. Het liefst een bij baantje dat goed uit te houden is en ook nog eens lekker verdiend. In deze blog vertel ik jullie over mijn bijbaantjes toen ik jong was. Lees verder misschien zit jouw gouden tip er wel bij?!

Van de kassa naar het voetbalveld

Mijn eerste bij baantje was werken bij de Edah en de Plus. Omdat er genoeg vakkenvullers waren werd ik in gezet achter de kassa. Veel klant contact maar wel enorm saai. Later ben ik op zoek gegaan naar bij baantjes die per uur beter verdienden. Ik combineerde dat met mijn hobby voetbal. Zo kwam ik eerst als KNVB scheids te werken waarbij ik per wedstrijd zo’n 25 euro verdiende. 100 euro per maand voor bezig zijn met je hobby, best prima! Later ben ik bij mijn voetbal club als selectie trainer aan de slag gegaan. Nog steeds mijn grote hobby!

Voetbal trainer

Ik merk dat ik als voetbal trainer nuttige skills op doe die ik tijdens mijn werk ook kan inzetten. Ik leer bijvoorbeeld praten voor een groep. Ik heb verantwoordelijkheid waar ik op wordt aan gesproken. Ik leer om gaan met individuen binnen een groep. Stel dat ik bijvoorbeeld ooit Loopbaanbegeleider worden wil dan heb ik als trainer schuine streep coach op de maandag, woensdag en zaterdag toch waardevolle informatie opgedaan die ik nooit had opgedaan tijdens het vakken vullen bij de albert heijn. Daarnaast is het ook nog eens wat ik leuk vind om te doen. Top!