haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Professionele loopbaanadviseur

2 min gelezen

Werken als een professionele loopbaanadviseur

Als je een baan hebt waarin je het gevoel hebt dat je vastloopt of op het punt staat in een nieuwe functie te beginnen maar nog niet zeker weet of je daar al wel aan toe bent kun je een professionele loopbaanadviseur inschakelen om te kijken om te kijken of de baan wel bij je past of om te kijken waar mogelijke knelpunten zitten.

Kijken of de functie bij je past

De loopbaanadviseur werkt altijd voor jou als werknemer en bekijkt de kwestie vanuit jouw perspectief. Zo kijkt hij of zij naar wat jij wilt, wat jij kunt en wie je bent als persoon. Dit wordt gekoppeld aan de bestaande situatie binnen een bedrijf en er wordt ook naar de toekomst gekeken. Als een bedrijf bijvoorbeeld op het punt staat te fuseren kan dit betekenen dat je een andere functie krijgt of dat er andere werkzaamheden aan de orde komen. Een loopbaanadviseur kan dan bekijken of dit wel bij je past of dat je beter op zoekt kunt gaan naar een baan die perfect bij je past. Tenslotte is het wel belangrijk dat jij op een plek terechtkomt waar je het naar je zin hebt.

Opleiding tot loopbaanadviseur volgen

Een loopbaanadviseur is iemand die is opgeleid om jou te helpen. Hiervoor hebben ze een opleiding gevolgd zodat ze precies weten waarmee ze bezig zijn en hoe ze iemand het beste kunnen adviseren op het gebied van werk. Bij TC Academy kan een dergelijke opleiding gevolgd worden. In de negen maanden durende opleiding wordt gekeken naar de praktijk maar wordt deze ook stevig onderbouwd met de nodige theorie. De praktijk speelt de belangrijkste rol maar daarvoor dien je wel te weten wat er aan ten grondslag ligt. Er wordt altijd gezocht naar een zo goed mogelijk evenwicht tussen theorie en praktijk.