haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Bestel metalen hollewandpluggen online

1 min gelezen

Het doel van metalen hollewandpluggen is het bevestigen van iets in een holle wand. Dit kan bijvoorbeeld plaatmateriaal zijn. De dikte van het plaatmateriaal kan tussen de 3 en 50 millimeter zijn. Dit is dus maximaal een halve centimeter. De hollewandpluggen die je kunt bestellen bij Bevestigingsexpert zijn allemaal van metaal. Er zijn metalen hollewandpluggen te vinden op de webshop van twee merken. Dit zijn Fischer en Toggler. Deze merken kom je ook tegen in de bouwmarkt. Het zijn merken die kwaliteit leveren, dus ook in metalen hollewandpluggen.

Plaatsen en toepassing van hollewandpluggen

Een HM metalen hollewandplug wordt met een tang geplaatst, maar kan ook met een schroevendraaier of schroefmachine inclusief schroefbit gedaan worden. Na het induwen van de plug, spreidt de plug de armen aan de achterkant van het materiaal. Zo blijven deze pluggen stevig zitten. Duotec pluggen kunnen zowel in holle ruimtes als in massieve ruimtes worden aangebracht. Bij holle ruimtes wordt het toegepast als tuimelplug, bij massieve materialen als spreidplug. Je vindt beide in de webshop van Bevestigingsexpert.

Wat en welk materiaal

Metalen hollewandpluggen kunnen in verschillende materialen geplaatst worden. Bijvoorbeeld in multiplex of spaanplaat, maar ook in houtwol of andere platen. Zo zijn ze ook geschikt voor gipsvezel- of gipsplaten, kanaalplaten en lichte platen. Je kunt met de pluggen verschillende dingen bevestigen, van planken tot gordijnrails en van schilderijen tot lampen. Ook spiegelkasten of onderconstructies kunnen bevestigd worden met hollewandpluggen. Bekijk het hele assortiment aan metalen hollewandpluggen op de site van Bevestigingsexpert.