haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

De 5 voordelen van een EED energie-audit

2 min gelezen

De 5 Voordelen van een EED Energie-Audit

De Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) is in 2012 ingesteld met als doel om in 2020 20% minder energie te verbruiken in Europa. Deze richtlijn bevat verplichtingen voor zowel lidstaten als bedrijven. Een EED energie-audit is één van de manieren waarop bedrijven kunnen voldoen aan deze verplichtingen en tegelijkertijd profiteren van de vele voordelen die hiermee gepaard gaan. In dit artikel gaan we dieper in op wat de EED is en de 5 belangrijkste voordelen die een EED energie-audit voor uw bedrijf kan opleveren.

1. Gedetailleerd inzicht in uw energiegebruikers

EED Energiebesparingsonderzoek geeft u inzicht in de energiegebruikers binnen uw bedrijf. U krijgt een duidelijk beeld van de belangrijkste energiegebruikers , waardoor u gerichtere maatregelen kunt nemen om uw energiegebruik te verminderen en eventuele onnodige verspilling aan te pakken.

2. Overzicht van concrete en zinvolle energiebesparingskansen

De EED energie-audit identificeert concrete besparingsmogelijkheden door het gehele bedrijf heen. Dit omvat zowel kosteneffectieve maatregelen met een korte terugverdientijd, als investeringen met een langere termijn. Door deze kansen te benutten, kunt u aanzienlijke energie- en kostenbesparingen realiseren en tegelijkertijd positief bijdragen aan een duurzamere bedrijfsvoering.

3. De zekerheid dat u boetes in het kader van de EED ontloopt

Het niet naleven van de EED verplichtingen leidt tot boetes. Door het uitvoeren van een EED energie-audit weet u echter zeker dat u aan de geldende wet- en regelgeving voldoet en ontloopt u deze boetes

4. Een duurzamere onderneming

Een EED energie-audit helpt u om uw bedrijf te verduurzamen. Het identificeren en implementeren van energiebesparende maatregelen leidt tot een vermindering van uw CO2-uitstoot en een verkleining van uw ecologische voetafdruk. Hiermee toont u aan dat uw bedrijf actief werkt aan verduurzaming en maatschappelijk verantwoord onderneemt.

5. U kunt uw eigen tijd besteden aan uw bedrijf

Het laten uitvoeren van een EED energie-audit kan veel tijd en inspanning vergen, zeker wanneer u hier geen ervaring mee heeft. Het inschakelen van een professional voor het uitvoeren van deze audit, is een stuk efficiënter. En u kunt zichzelf blijven richten op alle andere zaken die uw aandacht vragen.

Conclusie

Een EED energie-audit door een externe partij biedt diverse voordelen voor uw bedrijf, variërend van kosten- en energiebesparingen tot het verbeteren van uw duurzaamheidsprestaties. Zo voldoet u aan de Europese Energie-Efficiency Richtlijn, voorkomt u boetes en draagt u bij aan een beter milieu. Overweeg het uitvoeren van een EED energie-audit en profiteer van de vele voordelen die het uw bedrijf kan bieden. Ook op andere gebieden kunt u duurzame keuzes maken in de bedrijfsvoering. Zoals met: gebruikte kantoormeubelen