haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Opleiding online marketing

2 min gelezen

Met een opleiding online marketing word je in een paar weken omgeschoold of opgeleid tot een online marketing medewerker. Je kunt daarna dus aan de slag op een marketingafdeling van een bedrijf. Bovendien heb je een diploma en heb je een streepje voor op andere kandidaten. De opleiding online marketing bij Fabius opleidingen duurt in totaal 15 weken en daarna doe je examen. Als je het examen haalt, ontvang je je diploma. Daarvoor hoef je alleen maar eens per week een les van 3 uur te volgen en je huiswerk te maken.

Inhoud van de opleiding

In die 15 weken en 15 lessen worden een hoop onderwerpen behandeld die van belang zijn voor een functie als online marketing medewerker. Dat begint bij de klassieke marketingtechnieken zoals de SWOT. Daarna ga je aan de slag met online marketing. Hier leer je over bijvoorbeeld de marketingmix. Het onderdeel effectieve websites spreekt voor zich, maar richt zich bijvoorbeeld ook op verdienmodellen. In een opleiding online marketing kan social media ook niet ontbreken als onderwerp. Daarnaast worden zoekmachinemarketing, mobile marketing en content behandeld.

Praktische informatie

Hoewel Fabius opleidingen ruim 50 leslocaties in heel Nederland heeft, wordt de opleiding online marketing maar op een deel van deze locaties aangeboden. Je kunt in iedere provincie minimaal in één van de grotere steden terecht. Bij iedere locatie kun je kiezen of je je lessen in de ochtend van 9 tot 12 volgt of in de avond van 7 tot 10. Je kunt op deze pagina alle informatie vinden over de eerstvolgende startdata, kosten en locaties.