haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Het leven van een architect

2 min gelezen

Inmiddels is het al weer 8 jaar geleden sinds ik mijn werk ben begonnen als architect. Ik geniet persoonlijk erg veel van de variatie op het werk. De reden hiervoor is dat ik mezelf niet limiteer tot een bepaalde branche. Ik ontwerp graag van alles, van unieke huizen tot gigantische bedrijfspanden. Ik vind het echt geweldig om de richtlijnen en wensen van een klant op papier te zetten in de vorm van een ontwerp voor hun nieuwe pand. Dit is voor mijn gevoel een van de weinige banen waar ik mijn creativiteit echt op de vrije loop kan laten gaan.

2

Inmiddels heb ik al vele projecten gehad, elk weer met een innovatief en uniek ontwerp. Veel mensen denken dat een architect alleen verantwoordelijk is voor het ontwerp van het pand. In de praktijk ben ik echter ook vaak verantwoordelijk voor het aansturen van de werkzaamheden. Ik moet ervoor zorgen dat alles de goede maat is en dat alle delen op de juiste plek worden geplaatst. Het is wel van belang dat ik beschik over gepaste werkkleding en veiligheidsschoenen als ik toezicht hou bij een bouwterrein omdat er altijd het risico is dat bepaalde onderdelen van grote hoogte naar beneden vallen.

Elke ochtend als ik op mijn werk kom ben ik weer klaar om ertegenaan te gaan en mijn ideeën om te zitten in een nieuw ontwerp. Persoonlijk maak ik bij mijn ontwerpen graag gebruik van duurzame materialen zodat het pand dat ik heb ontworpen er mooi uit blijft zien voor een lange tijd. Ik beleef eigenlijk evenveel plezier aan het ontwerpen van bedrijfspanden als aan het ontwerpen van huizen aangezien het ontwerpen van een uniek huis veel ruimte bied voor creatieve ideeën. Architectuur is voor mij het mooiste dat er is en ik had er niet van kunnen dromen om hiermee mijn brood te kunnen verdienen. Ik zal daarom ook architect willen blijven tot ik het fysiek niet meer aankan.