haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Op zoek naar fraai en functioneel hekwerk? Ga voor kastanje hekwerk

1 min gelezen
Rondhout Houthandel

Hekwerk wordt doorgaans vooral ingezet als afbakening van tuinen, gemeentegronden, bedrijventerreinen of andere belangrijke (privé)bezittingen. Nu mag hekwerk dan wel vooral een functioneel doel dienen, dat betekent nog niet dat je geen aandacht hoeft te besteden aan het uiterlijke aspect. Als je het hiermee eens bent zou je eens naar kastanje hekwerk kunnen uitkijken, bijvoorbeeld bij de deskundigen van Rondhout Houthandel. Met kastanje hekwerk bedoelen we hekwerk dat gemaakt is van gekloofd kastanje, rechtstreeks uit een kastanjebos.

Waar komt kastanje hekwerk vandaan?

Uit een kastanjebos, dus. Om precies te zijn, veel van dit soort hekwerken die in Nederland worden gebruikt komen uit kastanjebossen in Frankrijk. Om die reden is het dan ook dat men hierbij vaak ook spreekt van Franse hekwerken. Andere bijnamen van deze hekken zijn overigens schapenhek, schapenraster en Drents hekwerk.

Rondhout Houthandel

Duurzaam en milieubewust

Wanneer je zou kiezen voor een Frans Hekwerk, dan zou je een opvallend milieubewust keuze maken. In de reeds genoemde Franse bossen is het namelijk een goed gebruik dat wanneer er vraag is naar nieuw kastanjehout, dat de bomen niet worden gekapt of gerooid, maar worden afgezaagd tot een stukje boven de grond. Het gevolg hiervan is dat de bomen in kwestie hierna zich weer opnieuw kunnen ontwikkelen. Aangetoond is dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Doorgaans is hooguit vijftien jaar na het afzagen de boom weer even volgroeid als voorheen. Kiezen voor kastanje hekwerk impliceert dus een gunstige keuze voor de natuur en het milieu.