haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

BHV trainingen met de focus op de praktijk

2 min gelezen

BHV staat voor bedrijfshulpverlening en behandelt noodsituaties die zich kunnen voordoen tijdens het werk en hoe deze te voorkomen en anders in goede banen te leiden. Tijdens de training komen onderwerpen aan de orde zoals communicatie, evacuatie en levensreddend handelen. Deze mensen leren over de risico’s op de werkplek en kunnen zowel preventief handelen als de juiste aanpak aannemen tijdens noodsituaties. G4S geeft deze trainingen bijvoorbeeld in hun faciliteiten BHV Zoetermeer, waar aandacht gegeven wordt zowel aan de theorie als aan de praktijk.

 

Wettelijk verplichtehbo-basistraining-klein-breed

Iedere werkgever is wettelijk verplicht een voldoende aantal personeel te trainen bij officiële faciliteiten zoals BHV Zoetermeer. Hoeveel dit er precies zijn wordt vastgesteld in de Risico Inventarisatie en Evaluatie. Factoren die hier invloed op hebben zijn het aantal uren dat het bedrijf open is, het aantal personeelsleden en de sector. Logischerwijs zijn de risico’s in de bouw groter dan in een kantoorsituatie. In de ARBO wetgeving is vastgelegd dat elk bedrijf dat mensen in dienst heeft hieraan moet voldoen. Zelfs als dit er 1 is, moet een geldig BHV certificaat ten allen tijde aantoonbaar zijn. BHV is er om de veiligheid van je personeel en de mensen op je grond te waarborgen en als je hier niet aan voldoet loop je het risico een boete te krijgen.

 

Waar kan je BHV’ers voor inzetten?

De cursus van GVS BHV Zoetermeer duurt 2 dagen en focust op de praktijk zowel als de theorie. Na deze cursus succesvol afgerond te hebben, kan je van deze mensen verwachten dat ze tijdens een noodsituatie de communicatie onderhouden tussen alle betrokken partijen en iedereen veilig en rustig naar buiten kunnen loodsen. Maar ook tijdens je Risico Inventarisatie en Evaluatie kunnen ze je bijstaan met advies over potentiele gevaren op de werkvloer en te helpen deze zo klein mogelijk te houden.