haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Instagram volgers kopen; nuttig of niet?

3 min gelezen

De social media nemen tegenwoordig een gigantisch grote rol in binnen de maatschappij. Het dagelijkse leven draait meer en meer om de social media. Men wilt via social media laten zien waar ze mee bezig zijn en wat hen bezig houdt. Social media is voor vele mensen een plek waar men zijn/haar hart kan luchten.

Daarnaast zijn de social media uitgegroeid tot een statussymbool. Mensen met veel volgers worden als goden aanbeden. Het is daarom van belang om veel volgers te hebben op bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Met name het laatstgenoemde kanaal biedt voor bedrijven momenteel veel kansen. Dat is onder meer te danken aan het feit dat 20- tot 39-jarigen veelal op Instagram actief bezig zijn. Deze groep is daarentegen steeds minder actief op Facebook. Instagram heeft derhalve nieuwe deuren geopend voor bedrijven. Ook voor bedrijven is het daardoor erg belangrijk om veel volgers te hebben.

Volgers krijgen op Instagram

Het aantal volgers is voor een bedrijfsaccount op Instagram van onschatbare waarde. Veel volgers zorgt voor veel interactie en dat zorgt uiteindelijk voor een grotere naamsbekendheid en een hogere conversie. Het vergroten van het aantal volgers is echter een proces waar veel tijd, moeite en energie in gestopt moet worden. Een bedrijfsaccount moet erg actief zijn en dat voor een langere periode. Alleen op die manier kan het aantal volgers verhoogd worden. Of toch niet? Nee, er is nog een andere – veel efficiëntere – manier.

Het is tegenwoordig mogelijk om volgers te kopen voor Instagram. Is dat effectief? Ja. Is dat handig? Ja. Werkt het goed? Ja.

Hoe werkt het?

De mensheid en de huidige maatschappij is een apart samenstel van psychologische aangelegenheden. Eén van de factoren waar men rekening mee dient te houden, is de groepsdruk. De groepsdruk is in veel sociale aangelegenheden zichtbaar, maar is ook zeker zichtbaar op social media. Als er twee vergelijkbare Instagram accounts zijn, kiest het merendeel om eht grootste account te gaan volgen. Het grootste account hoeft niet het account te zijn met de meeste posts. Nee, het grootste account is het account met de meeste volgers.

Als een bedrijf besluit om volgers te kopen, kopen ze daarmee in feite meer volgers. Een goed voorbeeld doet volgen en mede daardoor groeien grotere Instagram accounts gemakkelijker dan kleinere Instagram account.

Door het kopen van Instagram volgers kan een bedrijf dus een hele goede basis leggen voor de (nabije) toekomst. Met veel volgers op Instagram kunnen nóg meer volgers verkregen worden. Dat is puur een wisselwerking, waarbij de groepsdruk een rol speelt.

Het kopen van Instagram volgers is derhalve erg nuttig voor bedrijven. Dankzij een groot aantal volgers zal de interactie op het Instagram account toe gaan nemen. Meer interactie zorgt voor een groter bereik en daardoor een grotere naamsbekendheid. Indien de rest van de marketingmix ook op orde is, zal dat uiteindelijk ook resulteren in een hogere conversie. En juist de hogere conversie is uiteraard datgene waar elk bedrijf naar streeft.

Door de flinke groei van Instagram is dit social media kanaal het meest geschikte kanaal voor vele bedrijven. Dat komt onder andere ook doordat Facebook steeds meer oudere gebruikers krijgen. Voor de jongere gebruikers is dat geen fijne situatie, waardoor de jongere gebruikers al snel uitwijken naar Instagram. Daarnaast komt nog het feit dat Instagram erg makkelijk in gebruik is.

Indien je de beheerder van een bedrijfsaccount op Instagram bent, moet je het kopen van volgers absoluut gaan overwegen. Dankzij een groot aantal volgers kan je uiteindelijk nóg meer volgers gaan krijgen. Volgers zorgen voor volgers. En nog meer volgers zorgen voor nog meer volgers!