haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Wat moet je doen bij een bedrijfsongeval?

2 min gelezen

Niet alleen thuis en op straat kunnen ongelukken gebeuren, maar ook op je werk. Wanneer er een ongeval gebeurt op je werk, wordt er gesproken over een bedrijfsongeval. Lang niet ieder bedrijf krijgt met een dergelijk ongeluk te maken, gelukkig maar. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet kun jij op je werk ook te maken krijgen met een bedrijfsongeval. Mogelijk krijg jij er zelf wel mee te maken. Hartstikke vervelend natuurlijk, want de kans is aanwezig dat je een tijdje niet kunt werken. Daarnaast moet er mogelijk een medische ingreep aan te pas komen en dat kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Veel mensen hebben echter geen idee hoe zij te werk moeten gaan na een bedrijfsongeval.

Schade verhalen op werkgever

Ben jij met je arm tussen een machine gekomen en is je arm nu gebroken? Of heb je een ander ongeval gehad waarbij veel kosten komen kijken? Dan kun je de schade vaak verhalen op je werkgever. Veel mensen hebben hier echter geen weet van. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit te bespreken met je werkgever, maar dit is niet altijd de beste manier. Wanneer jullie het niet eens worden, kan dit een flinke deuk in de relatie met je werkgever veroorzaken. En dat wil je natuurlijk voorkomen.

Schakel hulp in

Weet jij niet hoe je te werk moet gaan na een bedrijfsongeval? Schakel dan de hulp in van een letselschade advocaat. Hij kan onder meer onderhandelen met je werkgever over de hoogte van de schadevergoeding. Wanneer de werkgever akkoord gaat, ontvang jij een geldbedrag voor de geleden schade. Komen de letselschade advocaat en je werkgever er niet uit? Dan kan een letselschade advocaat de werkgever dagvaarden om alsnog een schadevergoeding te krijgen.