haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Een elektrische auto leasen bij Financial Lease Nederland

5 min gelezen

Financial Lease Nederland houdt rekening met de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van auto’s. Aan het begin van de twintigste eeuw lieten elektrische auto’s veel te wensen over. Grote nadelen zoals een beperkte topsnelheid een beperkt bereik en een hoge laadtijd vielen een groot aantal modellen ten deel. Deze status van elektrische auto’s is veranderd sinds Tesla Motors begonnen is met het op grote schaal produceren van modellen met kwaliteiten die gelijkwaardig waren aan auto’s met een verbrandingsmotor, zoals een hoge topsnelheid, lange batterijduur en een netwerk van oplaadpunten. Na het vrijgeven van de patenten van Tesla volgenden veel autofabrikanten het voorbeeld: Inmiddels zijn er 14 autofabrikanten die volledig elektrische modellen produceren. Financial Lease Nederland beschikt over elk van deze modellen. In het Energieakkoord in 2013 is daarnaast vastgelegd dat tegen 2035 auto’s met een verbrandingsmotor niet meer verkocht mogen worden. Alles wijst erop dat de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor een donkere toekomst tegemoet gaat, terwijl elektrische auto’s de nieuwe markt veroveren. Dit suggereert dat een elektrische auto tegenwoordig een goede investering is. Hiervoor zijn een aantal redenen.

De eerste bestaat uit de voordelen die een elektrische motor met zich meebrengt. De tweede is het belastingvoordeel dat een elektrische auto oplevert.

De voordelen van een elektrische motor

Een elektrische auto heeft niet alleen een positief aura om zich heen hangen vanwege de voordelen die het met zich meedraagt op het gebied van milieu of belasting. Ook de manier waarop een elektrische motor werkt brengt voordelen met zich mee. Zo heeft een elektrische auto geen versnellingsbak, en werkt deze als een automaat met een snelle acceleratie. Stationair draaien is dan ook niet nodig. Daarnaast kan de energie die wordt geproduceerd door de beweging van de auto efficiënt worden omgezet in nuttige energie. Zo wordt de accu van de elektrische motor opgeladen wanneer de auto remt of afdaalt. Een elektrische auto heeft dan ook een hogere energetische efficiency dan bijvoorbeeld een verbrandingsmotor op benzine. Ook is het zo dat de auto minder vaak onderhouden hoeft te worden, vanwege een eenvoudiger aandrijfsysteem. Dit zorgt ervoor dat de onderhoudskosten van een elektrische auto dikwijls lager zijn, omdat ook de kosten van elektrisch opladen significant goedkoper zijn dan het tanken van bijvoorbeeld benzine voor een verbrandingsmotor.

Belastingvoordeel

De aankoop van elektrische auto’s wordt in Nederland gestimuleerd door de overheid. Een elektrische auto leasen bij Financial Lease Nederland brengt dus belastingvoordeel met zich mee. In principe wil de overheid in lijn met het Energieakkoord tussen nu en 2035 overstappen naar de verkoop van uitsluitend elektrische auto’s. Een van de maatregelen die zijn genomen om dit doel te bereiken is het aangepaste fiscaal beleid voor elektrische auto’s. Een auto die volledig elektrisch rijdt hoeft namelijk geen motorrijtuigbelasting te betalen. Dit geldt alleen voor auto’s die volledig elektrisch rijden – hybride auto’s vallen hier dus niet onder. Daarnaast hoeft bij de aanschaf van een elektrische auto geen belasting van personenauto’s en motorrijwielen betaald te worden. Dit belastingvoordeel compenseert voor de relatief hoge aanschafprijs van een elektrische auto. Hiermee tracht de overheid de aankoop van elektrische auto’s te stimuleren.

Bijtelling

Ten slotte is er nog de bijtelling. Bijtelling is een regeling van de overheid voor ondernemers die hun zakelijke auto ook privé willen gebruiken. Dit wordt gedaan om te compenseren voor het fiscale voordeel dat wordt behaald. Privé wordt immers geen uitgaven voor de auto gedaan. De bijtelling die wordt gerekend voor auto’s verschilt nogal per auto. Het hangt onder meer af van de datum van ingebruikneming en de uitstoot van de auto. Wanneer de auto bijvoorbeeld na 2017 in Nederland is ingeschreven, betaal je 4% bijtelling bij een uitstoot van 0 gram CO2. Wanneer de uitstoot hoger is dan 4%, betaal je 22% bijtelling. Voor auto’s die eerder dan 2017 zijn ingeschreven in Nederland gelden verschillende bijtellingscategorieën. Deze categorieën hanteren tarieven tussen de 0 en 25% bijtelling voor auto’s met een verschillende uitstoot. Financial Lease Nederland beschikt over bijna 250 elektrische auto’s. Als je echter zelf een elektrische auto hebt gezien die je wilt aanschaffen kan dit natuurlijk ook. Financial Lease Nederland berekent dan op aanvraag de leasetermijn. Dit kan natuurlijk zonder extra kosten. De auto’s die Financial Lease Nederland in voorraad heeft dateren van verschillende bouwjaren. Hier kun je rekening mee houden als je gaat uitrekenen wat de maandelijkse kosten zijn voor jouw auto. Wanneer je een auto aanschaft met Financial Lease Nederland, doe je dit voor zakelijk gebruik. Je betaalt dan in principe bijtelling. Dit is echter niet in alle gevallen nodig. Financial Lease Nederland beschikt over verschillende adviseurs die jou begeleiden in het aankoopproces. Hierbij zullen onze adviseurs natuurlijk rekening houden met de mogelijkheden die er zijn, en de financieel meest aantrekkelijke keuze voor jouw bedrijf voorstellen.

Een elektrische auto aanschaffen bij Financial Lease Nederland

Allereerst maak je een keuze uit het ruimte aanbod elektrische auto’s. Financial Lease Nederland heeft een grote hoeveelheid elektrische auto’s op voorraad. Als je ergens anders de droomauto voor jouw bedrijf hebt gevonden, staat Financial Lease Nederland natuurlijk ook voor je klaar. Wanneer je uit het ruimte aanbod van elektrische auto’s een keuze hebt gemaakt, kun je aan de slag. Op FinancialLease.nl kun je de leasetermijn van onze auto’s vinden. Wanneer je zelf een auto hebt gevonden, kun je de leasetermijn op FinancialLease.nl uitrekenen. Eerst doe je een offerteaanvraag op FinancialLease.nl. Je vult dan online de gegevens van je bedrijf in. Financial Lease Nederland doet dan een credit check van jouw bedrijf. Wanneer de aanvraag niet wordt goedgekeurd, komt Financial Lease Nederland met een redelijk alternatief. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, kun je naar de dealer! Je maakt dan een afspraak voor een proefrit, en je kunt onderhandelen over de prijs. Samen met de dealer stel je een offerte op. Zodra Financial Lease Nederland de definitieve leveringsfactuur heeft ontvangen, ontvang je van FinancialLease.nl een definitieve overeenkomst. Deze wordt door Financial Lease Nederland, jouw bedrijf en de dealer ondertekend. Daarop vindt de uitbetaling aan de dealer plaats. Zodra deze de betaling heeft ontvangen, is de auto van jou! Vanaf dat moment kun je gebruik maken van een eigen elektrische bedrijfsauto.