haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Het vervangen van de remklauwen: hoe doe je dit?

2 min gelezen
Auto onderdelen

Net als remschijven en remblokken, zijn remklauwen ook een onmisbaar onderdeel voor het remsysteem in een auto. Autoparts is de remspecialist sinds 1983. Online kan je onderdelen voor de rem bestellen met flinke kortingen van 50 tot 65%. Dit is mogelijk doordat Autoparts een groot inkoopvolume heeft. Wanneer je remt drukt de remklauw door middel van de zuigers druk uit op de remblokken. De remblokken drukken dan met grote kracht tegen de remschijf aan. Door de wrijving tussen de remblokken en de remschijf remt een auto af. Een remklauw zou eigenlijk een leven lang mee moeten gaan, maar dit kan wel eens anders lopen. Vuil kan ervoor zorgen dat een remklauw vast komt te zitten. Je kunt merken wanneer je een nieuwe remklauw nodig heeft. Dit merk je als je wagen naar één kant trekt wanneer je remt, of als het langer duurt om tot stilstand te komen.

Autoparts heeft een ruim assortiment aan meer dan 2.400 verschillende remklauwen voor de Europese en Aziatische auto’s. Op deze manier kan jij weer veilig de weg op, met een werkende remklauw.

remklauwen

Het vervangen van remklauwen

Het vervangen van een remklauw kun je bij een garage laten doen, maar als je over voldoende technische kennis beschikt, kun je het onderdeel ook zelf vervangen. Als eerst haal je het wiel er af, verwijder daarna de remblokken en druk de remzuiger met het juiste gereedschap terug in de cilinder. Maak nu de remklauw los, de 2 inbusbouten dienen los gedraaid te worden en als laatste de remleiding demonteren. Als de remklauw vervangen moet worden is er vaak ook schade aan de remblokken of remschijven. Dit moet goed gecontroleerd worden terwijl je de remklauw vervangt. Soms zijn er alleen bepaalde delen van de remklauw beschadigd, zoals de rubbers. Naast de remklauwen heeft Autoparts ook een complete reparatie-set en geleide sets in het assortiment.

autopartsonline.nl