haarlemmermeerlijnen.nl

Zakelijke informatie online

Waarom kentekencheck uitvoeren?

2 min gelezen

Kopen van een voertuig is voor de meeste mensen een hele opgave, ten slotte gebeurd dit (normaal gesproken) niet elke dag. U zit in een dilemma wat de voor en nadelen zijn van het voertuig, als het inderdaad kostenbesparend is of als u in de toekomst er een heel fortuin uit zal geven eraan. U zou altijd voor het aanschaffen van een nieuwe voertuig wel de zekerheid willen hebben en zeker weten dat u een goede aankoop doet die zijn waarde blijft behouden. Daarnaast wilt u natuurlijk weten of het voertuig zowel technisch als juridisch in orde is en dat u niet teveel geld voor het voertuig betaald.

De meeste kosten zitten vaak niet in de aanschaf van het voertuig, u krijgt uiteindelijk een groot deel van de aanschafprijs weer terug bij een verkoop. De meeste kosten zitten hem vooral in het onderhoud van het voertuig, deze kosten krijgt u er bij een verkoop namelijk (meestal) niet meer uit.

Om te voorkomen dat uw voertuig binnen korte tijd na de aanschaf hiervan veel onderhoud nodig heeft is het verstandig om een kentekencheck uit te voeren op de website van het Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) op het moment dat u een voertuig op het oog hebt die u mogelijk wilt kopen.

Met de Kenteken Check krijg je inzicht in verschillende aspecten zoals: Eigenarenhistorie, Waarde voertuig, Kilometerstand/Tellerstand, Schadeverleden en Wegenbelasting. Het is daarom erg belangrijk dat u een kentekencheck uitvoert op uw voertuig. Dit kan op KC.eu.